Ook dit jaar zingen wij voor Puur Foundation. De moeder- en babysterfte in Gambia is door gebrek aan kennis en materiaal onnodig hoog. Puur Foundation, midwifery in Gambia zet zich in voor veilig moederschap. 

   

WATERPUTTEN IN BRUFUT

Nienke Vellinga, doktersassistente en traigiste bij Dokterswacht Friesland, was vorig jaar vier weken in Brufut, Gambia, om met haar man Peter vrijwilligerswerk te doen bij een kraamkliniek. Samen met hun Gambiaanse vriend Banka, trokken zij een dag het binnenland van Gambia in en bezochten daar een dorp. Daar troffen zij een waterput aan die droog stond.

Zij zamelen nu geld in om de capaciteit van de reeds bestaande waterput te vergroten zodat de mensen die van heinde en verre komen om water te halen, niet voor niets komen, zoals nu vaak wel het geval is. Het plaatsen van een grotere pomp, meer zonnepanelen en een groter reservoir zou het probleem volledig oplossen.  Zij hebben voor de realisatie van het project de juiste (Nederlandse) contacten al gelegd en zullen het project persoonlijk ter plekke in Gambia uitvoeren zodat er geen geld “aan de strijkstok blijft hangen”.